Waarom je regelmatig je auto moet wassen

[Leestijd 2 minuten] Iedereen houdt van een schone, glimmende auto. Het geeft je meer rijplezier en je bent trots op je eigen auto. Toch rijden er ook veel vieze auto’s rond op de weg. Waarom is het zo belangrijk om je auto regelmatig te wassen?

In de herfst vinden we, in vergelijking met de rest van het jaar, meer modder op de weg. De boeren halen de gewassen van het land en het weer wordt slechter. Waar je misschien niet bij stilstaat, is dat onder andere modder schade aan de lak veroorzaakt, omdat dit een schurende werking heeft. Hierdoor kun je gemakkelijk lichte krassen in de blanke lak krijgen. Net als vogelpoep is zaak om modder zo snel mogelijk te verwijderen.

Een seizoen verder wordt er ook nog eens met zout gestrooid. Hoewel dit steeds minder wordt. Ook zout is erg schadelijk voor je auto. Als je lichte beschadigingen zoals krasjes of steenslag hebt, kan dit verder gaan roesten. Zout dat in contact komt met het onbeschermde metaal, dat het geval is bij krasjes en steenslag, heeft roest tot gevolg.

Met een schone auto denk je niet alleen aan jezelf, maar ook aan anderen. Je bent veel beter zichtbaar voor het overige verkeer. De verlichting van de auto geeft meer lichtopbrengst en geeft geen verstrooid lichtbeeld. Doordat een schone en glanzende auto meer reflectie heeft, wordt deze sneller opgemerkt door andere weggebruikers. In moderne auto’s zitten steeds meer camera’s en sensoren. Wanneer deze vuil zijn, werken ze minder goed of zelf helemaal niet. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, als je daar op vertrouwd. Een duur grapje als je je sensoren vakantie laat opnemen! Zie de lak van je auto als je eigen huid, als je deze niet goed onderhoudt krijg je ook klachten. Kortom, een goed onderhouden auto werkt beter en geeft meer rijplezier.

Wil je meer van ons horen of zien, volg ons op Facebook en Instagram @carmanncarcare

Contact ons via e-mail info@carmann.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *